Chili

 

ALverdens chili

Chili

HISTORIE

 

Da Danmark var nået til den tidsperiode vi kalder for Jæger- og Ældre stenalder omkring 7.500-6.500 f.kr og hvor menneskene her blandt andet levede af bær og vilde planter, voksede der på den anden side af Jorden på et lunere kontinent, Sydamerika, en anden vild plante med bær som...

 

Læs mere

SORT

 

ANNUUM, BACCATUM, CHINENSE, FRUTESCENS OG PUBESCENS er de mest almindelige sorter af Capsicum vi dyrker og kalder for chili- og peberfrugter. Begge hører til familien af Natskygger og uanset om de er stærke eller søde kaldes de for chili, og i den bog jeg skriver på er de alle med uanset styrke...

 

Læs mere

Læs mere om A - Z chili & Sundhed

FORM & STYRKE

 

SCOTCH BONNET SERRANO SPECIELLE SQUASH TABASCO THAI TOMAT TRINIDAD WAX er nogle af de ord der bruges til at fortælle om en chilis form. Kend din chili og dens styrke...

 

 

Læs mere

 

SHU - Scoville Heat Unit

 

Har over hundrede år på bagen og indekseret af en amerikansk farmaceut Wilbur Scoville i 1912 til at kategorisere chiliens skarphed. Skalaen er ikke præcis i sin indeksering af capsaicin indholdet i chili, men for os amatører en god indikator på hvor stærk en chili er, sådan da...

Læs mere

Dyrk

CHILI

 

Så et frø og få det til at spire. Du har forberedt dig og indkøbt de frø du har udvalgt, varmemåtte, spirebakker eller andre små potter og har nu åbnet posen med så- og priklejord...

 

Læs mere

 

TOMATER & KRYDDERURTER

 

Chiliplanter kan godt lide gode naboer og her er flere krydderurter perfekte. En af dem kan for eksempel være basilikum, da de er med til at holde skadedyr væk. Tomater er altid bare dejlige uanset hvilke sorter du vælger, og...

 

Læs mere

 

Læs og se mere på Haveplan & Galleri

DIY

GEM

 

Klik videre herunder og hent gratis frøposer til frø, samt find inspiration og ideer til at lege og bruge dine nyhøstede chilier...

 

Læs mere

 

HØST

 

Der er rigtig mange opskrifter og andet du kan bruge dine chilier på. Klik videre og hent mine opskrifter som alle kan hentes i en PDF...

 

Læs mere

 

Copyright © 2017-2019 CHILiKON

All rights reserved

 

Sidst opdateret 3. januar 2019